اب سینک ظرفشویی تخلیه نمی شود
در این نوشته به بررسی اینکه چرا اب سینک ظرفشویی تخلیه نمی شود و روش های درست کردن آن خواهیم پرداخت. سینک های ظرفشویی در آشپزخانه ها محل شستشو و مرکز کلیه فعل و انفعالات در آشپزخانه ها محسوب شده و مدل های مختلفی دارند. سینک تک لگنه , دو لگنه و سه لگنه, سینی دار از انواع سینک های ظرفشویی هستند که بستگی به تعداد لگن ها و سینی ها دارای خروجی هایی هستند.
این لگنها از طریق لوله اتصالاتی که سیفون نامیده میشوند,پساب حاصل از شستشوی داخل سینک را جمع آوری کرده و به سمت لوله فااضلاب هدایت میکنند. سینک های ظرفشویی به غیر از انتقال فاضلاب به لوله کشی ساختمان, وظیفه جلوگیری از ورودی بوی بد فاضلاب را برعهده دارند. اما بعضا با جمع شدن آب پشت سینک ظرفشویی استفاده از سینک مختل شده واین مساله خانم های خانه دار را عصبانی میکند.
چرا اب سینک ظرفشویی تخلیه نمی شود
مسیر خروجی لوله های فاضلاب به دلیل شستشوی ظروف, محل تجمع پسماندهای میوه, غذا و دیگر ذراتی هستند که به مرور میتوانند باعث گرفتگی سیفون سینک و حتی لوله فاضلاب شوند. ریختن روغن و چربی ها در سینک باعث ماسیدن این مواد سنگین در مسیر خروج فاضلاب شده و به مرور با جمع آوری مو و دیگر ذرات به مرور دهانه لوله ها را تنک کرده و از این رو بهتر است هر چند وقت یکبار مسیر و قطعات سینک ظرفشویی را با باز کردن و تمیز کردن و نصب مجدد گشاد کنیم.
یک گرفتگی کوچک که به چشم نمی آید به مرور میتواند تبدیل به یک گرفتگی بزرگ شده و به خصوص پس از شستشوی مرغ تازه که دارای مقدار زیادی مواد چرب و ژلاتینی است این اتفاق بسیار اتفاق میفتد.
روش های باز کردن لوله های زیر سینک ظرفشویی
جهت بازکردن راه آب سینک ظرفشویی نخست بایستی مطمین شویم که علت و ریشه این نوع گرفتگی را تشخیص دهیم. برای اینکار بهتر است ابتدا راحت ترین کار یعنی چک کردن مسیر لوله های خروجی سینک را مورد واکاوی قرار میدهیم.
بدیهی است بدانید که رفع گرفتگی سینک ظرفشویی با استفاده از محلول های لوله بازکنی بازاری به ویژه اسیدهای قوی را به هیچ وجه برای رفع گرفتگی انتخاب نکنید, چرا که ضمن خطرناک بودن برای سلامتی انسان, میتواند باعث خوردگی و سیاه کردن سینک, سیفون ظرفشویی و لوازم اطراف سینک شده و این محلول ها بیشتر یک شیوه کم اثر و دم دستی و بدون اثر بلند مدت دارند. به طور کلی در رفع گرفتگی لوله فاضلاب, استفاده از روشهای فیزیکی بهتر و کارآمدتر از شیوه های شیمیایی است.
علت نشت آب از زیر توالت ایرانی
نصب نادرست سیفون سینک ظرفشویی
یکی ازرایج ترین دلایل گرفتگی سینک نحوه نادرست سینک و لوله خرطومی است که به داخل دیوار متصل است. نحوه قرار گرفتگی خرطومی در امتداد طولی لوله فاضلاب است و اگر این دهانه خرطومی به بدنه لوله یا اتصالات عمود باشد, ممکن است پس از مدتی با جمع شدن رسوبات چرب و ته مانده غذا و میوه یا مو به طور کلی موجب انسداد سیفون یا خروج آب از سینک به کندی شود. حتی ممکن است این گرفتگی در همان ابتدای نصب سیفون اتفاق بیفتد و این مورد نیز علت جمع شدن اب در سینک ظرفشویی باشد.
تجمع رسوب در مخزن سیفون ظرفشویی
بعد از بررسی این مورد, منبع L شکل سیفون ظرفشویی باز شده و در محلی غیر از آشپزخانه(مثل حیات یا توالت) کاملا تمیز شود. این کار بایستی حداقل سالی یکبار انجام شود, چرا که جدای از گرفتگی موجب زدودن رسوبات, بو و آلودگی های احتمالی میشود. این رسوب گرفتگی ممکن است در قسمت زیرآب سینک ظرفشویی خصوصا سینک های آشپزخانه دولگنه فانتزی پیش آمده, که در این صورت بایستی این قطعه از سیفون هم بایستی تمیز شود.
تجمع رسوب در زیراب سینک ظرفشویی
در صورت جمع شدن آب در یکی از لگن های سینک ظرفشویی, احتمالا زیراب توری دار سینک گرفتگی دارد که بایستی از یک پیچ گوشتی دوسو یا سکه اقدام به بازکردن راه آب سینک؛ شستشوی آن و نصب مجدد زیراب سینک کنید. این مورد از اصلی ترین علت جمع شدن اب در سینک ظرفشویی است که توسط بسیاری نادیده گرفته میشود.
باز کردن سیفون ظرفشویی با محلول های شیمیایی
یکی از روشهای باز کردن لوله سینک ظرفشویی استفاده از مواد شمییایی و محلول های لوله بازکن است. به طور کلی استفاده از محلولهای شیمیایی قوی در باز کردن راه آب ممنوع است, چرا که علاوه بر خسارت به محیط میتوان مخاطرات جسمی هم داشته باشد. برای بهبود در خروج آب از سینک ظرفشویی میتوانید از موادی مانند آب گرم در ترکیب با پودر ماشین لباسشویی, نوشابه, سرکه, جوش شیرین و محلول های ضعیف لوله بازکنی آماده استفاده کنید. این مواد لوله بازکن نبوده و تا حدی به روند خروج کمک میکنند و برای رفع گرفتگی بایستی از روش لوله بازکنی با فنر استفاده کرد
تلمبه هوا را به داخل و خارج از زهکشی میمکد، که به از بین بردن مواد گیرافتاده در لوله کمک میکند. به یاد داشته باشید، پمپهای دستی بهترین راه حل در شرایط سخت و اضطراری هستند. اما گرفتگی سینک را به طور کامل حل نمیکنند. بنابراین توصیه میکنیم در اسرع وقت به سراغ روشهای اصلی این مشکل بروید. دانستن نحوه استفاده از تلمبه مفید است. میتوانید تلمبه را از یک فروشگاه سختافزار خریداری کنید و مطمئن شوید که در جای خود مهر و موم شده است. برای چند دقیقه پمپ کنید.
به خاطر داشته باشید که اگر دائماً مجبور به استفاده از پمپ هستید، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که در مورد تخلیه و گرفتگی سینک ظرفشویی یک فکر اساسی کنید و با یک لولهکش تماس بگیرید.
نکته: اگر سینک دوتایی دارید، ابتدا باید دهانه دوم تخلیه را با یک درب یا یکپارچه خیس بپوشانید و بلافاصله فشار اعمال شود.
آب جوش میتواند به حل کردن و پاک کردن چربی دیواره لوله سینک، کمک کند. قبل از ریختن آب گرم باید اجازه دهید که آب بالا آمده پایین برود. بعد آب داغ را مستقیم به داخل لوله بریزید. ممکن است این روش برای اولین بار جواب ندهد. بنابراین بهتر است صبور باشید و چندین بار این کار را تکرار کنید.
تمیز کردن با جوش شیرین و تمیز کردن لوله با سرکه میتواند برای رفع گرفتگی سینک ظرفشویی واقعا موثر باشد. اگر آب سینک شما تخلیه نمیشود، نصف فنجان جوش شیرین را با همان مقدار نمک مخلوط کنید و در قسمت تخلیه آب سینک بریزید. بگذارید چند ساعت بماند سپس با آب جوش بشویید.
روش دیگر، یک فنجان پر از جوش شیرین را در وان بریزید و سپس به همان مقدار سرکه سفید یا سیب را اضافه کنید. فوراً یک کف ایجاد میشود. بنابراین لوله ظرفشویی را که از قبل جدا کردهاید را داخل این محلول قرار دهید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند و در نهایت با آب جوش بشویید.