خدمات لوله کشی تهران پایپر 09129352189

خدمات تاسیساتی شبانه روزی تهران

خدمات لوله کشی تهران پایپر 09129352189

خدمات تاسیساتی شبانه روزی تهران

لوله کشی شیرآلات ساختمان

لوله کشی شیرآلات ساختمان

در این نوشته به بررسی نحوه لوله کشی شیرآلات ساختمان خواهیم پرداخت. لوله کشی شیرآلات برای تغذیه و تامین آب مورد استفاده در نصب شیرآلات اجرا شده و شیرآلات را میتوان نقطه پایانی لوله کشی آب سرد و گرم دانست. نقطه شروع لوله کشی آب بسته سیستم تولید آبگرم و آب سرد دارد. به دلیل تفاوت هایی که ممکن است در ساختمان های مختلف وجود داشته باشد,, ابتدا لازم است, شروع احتمالی لوله کشی آب سرد و گرم را بررسی کنیم.

لوله کشی شیرآلات ساختمان شامل لوله کشی شیر ظرفشویی , روشویی, توالت ایرانی و فرنگی , فلاش تانک, شیر دوش حمام , شیر ماشین لباسشویی , ماشین ظرفشویی و یخچال ساید میشود.

نقطه آغاز لوله کشی شیرآلات ساختمان

در اغلب ساختمان ها لوله کشی آب سرد و گرم به صورت زوج اجرا میشوند. اما ممکن است در برخی نقاط ساختمان یا بعضی از ساختمانها فقط لوله کشی آب سرد وجود داشته باشد.

لوله کشی آب سرد میتواند از کنتور آب شهری یا مخزن و پمپ ذخیره آب ساختمان شروع شود. در صورتیکه قرار باشد که لوله کشی آب سرد و گرم با هم اجرا شوند, لوله کشی آب سرد بایستی با یک انشعاب به سیستم تولید آب گرم, آب سرد مورد نیاز آنرا نیز تامین کرده و به صورت زوج لوله کشی شیرآلات ساختمان به صورت مخلوط انجام شود. شیر مخلوط شیری است که با ترکیب دلخواهی از میزان آب سرد و گرم مصرف کننده را در میزان آب خروجی و دمای مورد نیاز مختار میکند.

جنس لوله کشی شیرآلات ساختمان

برای لوله کشی شیرآلات میتوان از لوله اتصالات تک لایه اتویی پلی پروپیلن , لوله پنج لایه پکس , لوله گالوانیزه ,فلزی, و لوله سه لایه فویل دار استفاده کرد, اما رایج ترین متریال را میتوان لوله های تک لایه و پنج لایه دانست. برای لوله کشی شیرآلات توکار بایستی حتما از لوله های پنج لایه استفاده کرد. در همه انواع لوله کشی فوق بایستی کوتاه ترین و امن ترین مسیر لوله کشی را با حداقل اتصالات مصرفی و پیچ و خم استفاده کرد. انتهای لوله کشی شیرآلات را بایستی از اتصال زانو یا بوشن دنده دار برای نصب شیر آماده کرده و برای تست کردن درپوش کرد. 

ارتفاع و محل نصب شیرآلات 

یکی از مهم ترین قسمت های لوله کشی شیرآلات ساختمان, محل قرار گیری نقطه پایانی زانو یا اتصال دنده دار است. در شیرآلات روکار معمولی ما دو نوع شیر داریم. شیر های دیواری و شیر های توکاسه که شیر دوش و شیر توالت جز دسته شیرآلات دیواری بوده و شیر مستقیما روی دیوار به لوله کشی متصل میشوند. در این نوع شیرها فاصله بین دو لوله آب سرد و گرم از نقطه میانی یا آکس اتصال, 15 سانتیمتر است.  کم یا زیاد بودن این مقدار موجب میشود که شیر درست روی اتصال قرار نگرفته و تحت فشار نصب شده و یا آسیب ببیند. ارتفاع لوله کشی شیر دوش از کف تمام شده 90 و ارتفاع شیر توالت ایرانی و فرنگی از کف تمام شده 40 سانتیمتر است.

در شیرهای توکاسه که شامل شیر سینک ظرفشویی و شیر روشویی است , در نقطه پایانی شیر پیسوار نصب شده و شلنگ شیرآلات به شیرهای پیسوار متصل میشوند. ارتفاع نصب شیر پیسوار ظرفشویی و روشویی نیز 40 تا 50 سانتیمتر است و فاصله انها هرچند خیلی مهم نیست اما بهتر است در طرفین لوله فاضلاب روشویی وظرفشویی قرار گرفته و به صورت استاندارد 30 سانتیمتر از یکدیگر در یک راستا قرار بگیرند.

موتورخانه شوفاژ , پکیج دیواری و زمینی و آب گرمکن از مولدهای گرمایشی هستند که آب گرم تولید میکنند. آب سرد با یک انشعاب به این مولدها پس از تولید آب گرم و به صورت موازی لوله کشی شیرآلات ساختمان را تشکیل میدهد. معمولا شیرآلات حیات, کولر آبی و احتمالا دیگر نقاط مشاعات ساختمان ممکن است نیاز به یک شیر سرد تکی داشته باشند.

نحوه لوله کشی شیرآلات

اجرای لوله کشی شیرآلات به 2 شکل روکار و توکار انجام میشود. در لوله کشی توکار در هنگام ساخت یا بازسازی بنا , پیش بینی لازم برای نصب شیرآلات ساختمان انجام شده و در انتهای لوله کشی برای تست کردن لوله کشی آنرا درپوش میکنند. سایز بندی لوله کشی شیرآلات بسیار مهم بوده و معمولا در داخل آپارتمان در لوله های فرعی سایز 16 پنج لایه یا 20 تک لایه و برای لوله های اصلی تر از سایزبندی بیشتر استفاده میکنند. معمولا در لوله کشی روکار آب سرد و گرم شیرآلات به ازای هر 3 یا 4 عدد شیر یا مصرف کننده یک سایز به لوله اصلی افزوده میشود. یعنی در یک آپارتمان 4 شیر مخلوط وجود داشته باشد, بایستی لوله های فرعی 16 پنج لایه و 20 تک لایه باشد و لوله اصلی سایز 20 پنج لایه و 25 تک لایه استفاده شود. اگر در یک آپارتمان چند سرویس بهداشتی وجود داشته باشد و متراژ ساختمان بالای 150 متر باشد بهتر است که لوله اصلی ورودی واحد سایز 32 تک لایه یا 25 لایه باشد و از آنجا با انشعاب گیری کاهش سایز دهیم. 

لوله کشی شیرآلات ساختمان میتواند به صورت کلکتوری و یا انشعابی انجام شود. معمولا برای لوله کشی شیرآلات از لوله کشی انشعابی استفاده میشود , چرا که لوله کشی کلکتوری هم قیمت بالاتری داشته و هم اینکه متراژ لوله زیادی میبرد. اما به دلیل اینکه در مسیر شروع تا پایان  از کلکتور تا شیرآلات هیچ اتصالی به کار نمیرود , احتمال نشتی لوله کشی تقریبا به صفر میرسد.

مساله بعدی نوع شیرآلاتی است که قرار است نصب شوند. برای نصب شیرآلات توکار بایستی حتما شیرآلات از قبل تهیه شده باشد و در هنگام لوله کشی کار نصب آی باکس یا مغزی های توکار شیرآلات انجام شود. معمولا لوله کش و نصاب شیرآلات توکار یک شخص حرفه ای بوده و از تخصص ویژه وهمچنین دستمزد بیشتری نسبت با بقیه تاسیسات کارها دارد.

هزینه لوله کشی شیرآلات ساختمان

هزینه نصب شیرآلات ساختمان بسته به روکار و توکار بودن و متراژ کار تعیین میشود. نیاز به تخریب و کنده کاری یا خدمات دیگر نیز ممکن است, دستمزدهای جداگانه ای داشته باشد اما در حال حاضر برای لوله کشی شیرآلات ساختمان در یک واحد 80 متری بین 4 تا 6 میلیون تومان اجرت, و بین 3 تا 5 میلیون تومان مخارج خرید لوله و اتصالات تک لایه پلاستیکی میشود. این هزینه ممکن است بدون هزینه های تخریب و قیمت نصب شیرآلات باشد.

در صورت نیاز به نصب و لوله کشی شیرآلات ساختمان به صورت توکار یا روکار با ما تماس بگیرید.